Eläintensuojelu

Mikäli huomaat lemmikin hoidossa laiminlyöntiä, ota yhteyttä eläimen sijaitsemiskunnan eläinsuojelueläinlääkäriin tai viranomaiseen. Jokaisella kunnalla on oltava eläinsuojeluviranomainen. Usein se on kaupungineläinlääkäri. Joissakin kunnissa on järjestetty oma virka eläinsuojelua varten. Voit etsiä kaupunkien nettisivuilta yhteystiedot ja yhteydenottoajat. Yhteydenottoajan ulkopuolella eläinsuojeluviranomaisena toimii poliisi. Poliisille voi soittaa ainoastaan hätänumeron kautta.

Viranomaiset toimivat noudattaen eläinsuojelulakia. Voit tutustua lakiin maa- ja metsätalousministeriön internetsivuilla, http://wwwb.mmm.fi/el/laki/f/default.html.

Meille tulee vuosittain noin 200 huostaanotettua eläintä. Suurinosa palautuu takaisin omistajilleen, mutta vuosittain noin 70 huostaanotettua lemmikkiä jää etsimään kauttamme uutta parempaa kotia. Huostaanottoihin kuuluvat myös eläimet, jotka ovat jääneet äkkiarvaamatta ilman tarvitsemaansa hoitoa. Omistaja on voinut kuolla, joutua pitkä aikaiseen sairaalahoitoon tai vankilaan. Tällöin omistajan tai omaisen täytyy järjestää muu hoitopaikka lemmikille 7 vuorokauden aikana. Jos henkilö itse, ystävät tai omaiset voivat asiaa järjestellä tai väliaikaisesti hoitaa lemmikkiä, ei eläintä tule toimittaa Löytöeläintaloomme. Otamme vastaan vain kiireelliset tapaukset.

Alueemme eläinsuojelueläinlääkärit:

Helsinki:
Elli Valtonen, 09-310 31531, ma-pe klo 9 – 10, elli.valtonen(at)hel.fi tai elainsuojelu.ymk(at)hel.fi

Vantaa:
Mari Lassila, 040-5360337, mari.lassila(at)vantaa.fi

Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi:
Taija Kuronen, 09-816 84458, ma-pe klo 9-10, elainlaakari(at)espoo.fi
Raisa Nevanlinna, 09-816 84458, ma-pe klo 9-10, elainlaakari(at)espoo.fi