Löydetyt

Löytöeläintaloomme toimitetaan löytyneet lemmikit Helsingin, Vantaan, Espoon, Kauniaisen ja Kirkkonummen alueelta. Kirkkonummella on oma löytöeläinpaikka koirille, kissat ja muut pieneläimet tulevat meille.

Meillä käy vuosittain yli 1500 eläintä.

Löytöeläimen tullessa taloomme, sille tehdään tulotarkastus. Siihen kuuluu sukupuolen, värin, rodun, tatuoinnin, mikrosirun ja yleiskunnon tarkastus. Jonka jälkeen käymme läpi meille tulleita katoamisilmoituksia. Otamme yhteyttä katoamisilmoituksen tehneeseen, mikäli kuvaus lemmikistä ja löytöpaikka täsmäävät. Valokuvaamme löytöeläimen ja laitamme tiedot tälle ylläpitämällemme sivustolle.

Emme ota vastaan luonnoneläimiä. Loukkaantuneita luonnoneläimiä pääkaupunkiseudulla hoitaa Korkeasaari.

Mikäli löytynyt lemmikki on vakavasti loukkaantunut ja tarvitsee kiireellistä hoitoa, toimitamme sen suoraan Yliopistolliseen eläinsairaalaan hoidettavaksi.

Meillä on satoja katoamisilmoituksia kissoista kokoajan. Ilmoitathan meille mahdollisimman pian, kun kissasi on löytynyt. Näin autat työtämme käydä läpi ilmoituksia ja säästyt itse turhilta soitoilta.

Kun meille ilmoitetaan löytyneestä lemmikistä, käymme läpi katoamisilmoituksia tuntomerkkien perusteella. Tällöin annamme mahdollisen omistajan yhteystiedot löytäjälle yhteydenottoa varten. Näin lemmikki saadaan mahdollisimman nopeasti omaan kotiin, käymättä Löytöeläintalossa.

Ilmoituksemme on järjestetty värien mukaan. Jos et osaa tarkasti kuvailla kissasi väriä, paras keino on lähettää kuva katoamisilmoituksen mukana. Kuva helpottaa tunnistamistamme.

Omistajalla on 15 vuorokautta aikaa noutaa lemmikkinsä. Löytöeläintalolla on tältä ajalta oikeus periä maksu lemmikin hoidosta.
15 vuorokauden jälkeen lemmikki siirtyy Löytöeläintalon omistukseen. Jonka jälkeen on luovutettavissa uuteen kotiin, mikäli on uusikotikelpoinen.